23/1/08

CONTES DES TAURONS

I AVIE UNE VEGADE UN RANXU DE PEXUS CE VIVIEN AL FONS DE LA MA DINS UNE COVE. NI EVIE DE MOLTS DE CULOS: PLATE, TERONGE, GROC, VERT... I MIDES: GROSUS, PETITS, MIJANS....VA ARIBA AS DIA CA AS PEXUS PATITS VAN NA A SASCOLA PER APRENDRA MOLTAS COSAS. ES PRIME DIA SE MESTRE CE ERE UNA ESTRELLA DE LE MA I ERE DE NOM ANGELS, ELS VA DI CE I AVIA TAURONS BONS I TAURONS DULENTS.

SE MESTRE, VA DIBUXA E SE PISARE I ELS VA DI CE ELS CE TENIEN SES DENS GROSES EREN TAURONS DULENS, CE NESIN ELERTE CE SELS PUDIE MENJA .ES TEURONS BONS TENIEN SES DENS MES PETITES I SEMPRE EJUDEN E ES PEXUS PETIS I ELS SALVEN DE TAURONS DULENS .
UN DIA UN TAURO DULEN VA VULE ENTRA DINS SESCOLA PERCE TENIA MOLTA GANA .
VA ETRA PER UN FURAT CE VA FE EM SE COA, PERCE ES EM EL CE TENEN MES FORSE.
I QUAN VA ENTRAR....

AS PEXUS PETITS ES VAN ASPENTAR MOL I ES VAN PUZAR A CORA MOLT RAPIT AM SES SEVAS COES. SE MESTRE ELS VA DI CE ES MEGESIN DARERA ELLE I CE NO ES MUGESIN.
PER ALLA DE VORA PASAVEN MOLTS TAURONS BONS CE VAN SENTI SESCALDUL DE SESCOLE. ES TAURONS BONS VAN ENTRA A SESCOLE I VAN FE BARAA. VAN GUANYA ES TARUONS BONS PERCE EREN MES I ES TAURO DULENT SE VA NA.
JUST ABANS DE FUGI AS TAURO DULET CA ESTAVA MOLT FERIT, VA AGAFA PER SE BOCA A UN PEX PETIT CE ERE DE CULO GROC FORT I ERE DE NOM MARC. SEL VA ENDU A CA SEVE, CE TAMBE ERE UNE COVE, PERO NO SEL VOLIE MENJA. ELL VULIE SE ES SEU EMIC, PERO ES PEX PETIT NO U SABIE I CUAN VA SE DE NIT VA FUGI.

ES PEX PETIT VA CORE CAP A CA SEBE I ES TEAURO DULENT, ES METI, CUANT VA BEURE CE NO I ERE ES VA ENFEDAR MOLT I ES VAPUSA A PLURA.
DESPERS VA NA A SERCA ES PEX PETIT E SESCOLE.
VA TUCA A SE PORTE:
- TOC TOC ,SOM ES TEURO DULENT I YULL TENI EMICS PERO NO SE COM FERO. - MEN PUDEU ENSANYAR A TENI EMICS?
SA MESTRA VA DI CE SI I LI VA DI CE PER TENI EMICS AVIE DE
PRIME DE TOT TURNA BO I NO MENJA PEXUS SINO ALGES
LLAVOS DIXA SES TEVES COSES, VENI E SESCOLE EM NOLTUS
I JUGA JUNTS EM NOLTUS SENSE FE MAL
I AXI VA SE CON ES TAURO DULENT VA TURNA UN TAURO BO.
CONTE CUNTAT CONTE ACABAT