7/4/08

ES CONTE DEN BLANQUET. ES PINGÜI


I AVIA UNA VABADA UNA FAMILIA DA PINGUINS CA VIVIAN A AS PAIS DAS GEL.
UN DIE ES PINGUI PETIT, CE ERE DE NOM BLANCET, ES VA PERDRE PER ES GEL I ES VA PUSA A PLURA.
SAMARA EL VA SERCA PER TOT PERO EL TUVRAVA.
SERCA CE SERCARAS EL VA TRUBA ASEGUT DAMUNT UN TROS DE GEL. LLABO ES VA PUSA A PLOURA MOLT I MOLT I SE MARE I EN BANCET ES VAN TURNA A PERDRE.

ES VA ROMPRE UN TROS DE GEL I EN BLANCET I SE MARE SEN VAN NA CAP E LA MA.VAN TRUBA PAS CAMI UNA FOCA LLAUPART CA ALS VULIA MANGAR PARO PRSORT AS GEL AS VA TURNAR A AFARAR A UN ALTRA TROS DA GEL I EXI VAM PUDE FUGI DE SE FOCA LLEOPART.CAMINANT CEMINANT VAN ERIVA E UNE CESETE CE VA RESULTA SE SE CASE DES SEUS AVIS.CUAN ES VAN VEURE ES VAN EBRASA I SE MARE ELS VA ESPLICA SE ISTORIE.PERO SE FOCE LLEOPART ELS EVIE SEGIT...

ES AVIS, EN BLENCET I SE MARA VA MIRA PER SE FINESTRE I ES BAN ESPENTA MOLT CUAN VAN VEURE SE FOCA LLEOPART CE ERE DE FORE .TENIEN PO I CRIDAVEN MOLT.SUMPARE VA SENTI ES CRITS DE SE SEVE FEMILIE I VA NA E SELVARLUS PERCE ERA MOL T VALENT.CUAN VA ARIBA ES VA BAREA EM SE FOCA LLEOPART, VA GUANYA SUMPARE I SE FOCA VA MURI.TOTS ESTAVEN MOLT CUNTENS.VAN PARTI CAP E CA SEVA...

PER ES CAMI ES VAN TRUBA UN OS PULA CE VA RONPRE ES JEL EM SE SEVA POTA SENSE VULE PERO ELLS VAN PUDE FE UN BOT MOLT GROS I VAN NA A SALTRA BANDA. SOS PULA ELS VA DEMANA PERDO I ELS VA DI SI NESESITAVEN ELGUNA COSE.....ERA JA MOLT FOSC SA FAMILIA DEN BLANCET LI VA DAMANAR CE ELS DUGES A CA SEVA VAN PUJA A SESCENA DE SOS I VAN PARTI.PERÒ ERE MOLT FOSC, FOC..

SOS ERA MOLT VALENT I SABIA CAMINA PER SA FOSCA I VA ACUNSEGI ARIBA A SA CASA DEN BLAMNCETALLA VAN VIURE TOTS FELISUS I CUNTENS PER SEMPRE MESCONTE CUNTAT CONTE ACABATUS A AGRADAT?